Skole
 

Værdigrundlag

Margrethelyst Friskole ønsker at være en rummelig skole i bevægelse.

Skolen er åben for alle, der ønsker at samarbejde omkring skolens værdigrundlag.

Skolen er ikke tilknyttet nogen bestemt politisk eller religiøs retning.

Skolens rummelighed bygger på værdien, at der skal være plads til forskellighed og frihed til den enkelte under ansvar og hensyntagen til fællesskabet. Det betyder, at skolen lægger vægt på at fællesskabet og respekten for hinanden er en naturlig del af dagligdagen.

Skolen ønsker at bidrage til, at eleverne skaber et livsgrundlag, der hviler på indsigt, forståelse og tolerance.

Skolen i bevægelse bygger på værdien, at skolen hele tiden skal udvikle sig for at kunne tilbyde en undervisning der tilgodeser de færdigheder der efterspørges i samfundet.

Skolen er kendetegnet ved et højt fagligt niveau, der skabes gennem trygge og inspirerende læringsmiljøer, som udfordrer den medfødte lyst til at lære og styrker elevernes tillid til egen formåen. Udover at vægte den faglige undervisning i de boglige fag højt, kendetegnes skolen også ved at have fokus på motion, musik, kreativitet, sprog og IT.

Skolen ønsker at forberede eleverne til videre uddannelse.

Skolen ser det som værdifuldt at elever, forældre og lærere alle tager aktivt del i fællesskabet i og omkring skolen. Fællesskabet og samværet omkring skolen er kendetegnet ved engagement, åbenhed og gensidig tillid og respekt.

Besluttet af skolebestyrelsen 7. oktober 2010

 

Del lige præcis denne side med dine venner på Facebook: Del